Fi Blogger

Vrei sa postezi un articol pe acest blog... Posteaza tu ce crezi ca ne intereseaza

marți, 27 ianuarie 2009

Salvarea dealului => Salvarea comunei Magureni => Jos tirania

Chiar asa, daca pana acum faceam referire mai calm la ce se intampla in dealul din inima comunei acum trebuie sa trag acest semnal de alarma pentru ca situatia nu este deloc linistita. Ghemelia este in pericol sa fie ras de pe fata pamantului! Nu este o exagerare, nu vreau sa sperii pe nimeni ci numai fac o prezentare a situatiei care urmeaza a se intampla daca nu se facem nimic acum.
Sincer, nu ma intereseaza cine a vandut dealul spre pieire, ma intereseaza numai sa fim uniti sa impiedicam acest dezastru. Fac apel la voi cei care intelegeti aceasta amenintare, de oriunde va aflati, Magureni are nevoie de magurenari! Fac apel la elevii si studentii care cu mintile lor limpezi pot sa descifreze usor situatia grava in care ne gasim momentan! Fac apel la cei mai in varsta care au puterea sa treaca peste lasitatea de moment de genul: nu ma bag nu ma intereseaza, pentru ca trebuie sa ne intereseze pe toti. Dealul trebuie salvat.
Nu ma intereseaza ce face Iarca, nu ma intereseaza ce a facut Dobre, ma doare in cot de avantajele unora de pe urma acestei crime impotriva cetateanului de rand care a trait toata viata sa in comuna asta. Nu ma intereseaza decat sa ne punem putin mintea si sa ne gandim, daca peste 3 ani dupa ce se termina excavarile ni-se tranteste aici o groapa de gunoi ca in majoritatea cazurilor in care s-au deschis cariere in tara. Daca apare, pe acelasi principiu al nepasarii populatiei, o alta cariera si pe Vala Boului, sau in alta parte in comuna? Cine va trebui sa suporte? Noi sau cetatenii din Otopeni? Eu cred ca noi!
Chiar nu ne pasa deloc? Chiar suntem asa cum spun despre noi niste "tarani fraieri"?. Chiar permitem sa isi bata joc de noi, doar pentru ca au bani? Oameni buni, va intreb ce dracu trebuie sa se intample ca sa intelegem ca situatia e grava si ca este nevoie sa actionam rapid? Trebuie sa vinea in curtea ta sa iti sape o groapa ca sa te revolti? Pai au venit deja, maine incep sa sape, tu ce faci? Sa nu spui ca nu te intereseaza pentru ca esti descalificat precum cetatean! Sa nu spui ca nu te bagi pentru ca ar trebuii sa te copleseasca rusinea! Sa nu spuneti ca e treaba primarului sau Consiliului Local pentru ca nu este, e problema Magureniului, va cadea dealul din inima satului care ne da apa, care ne da aer care ne da umbra si ne apara de vremea vitrega? Dealul moare si noi ce facem?
Ei bine nu strigam "opriti dezastul"sau "implica-te" asa in aer, oferim si solutii celor care nu sunt indiferenti, acelor magurenari adevarati, chiar exista oameni care deja au inceput sa se implice pentru ca vor ca Magureniul sa nu fie bataia de joc a altora. Datorita situatie grave trebuie sa ne unim cu totii rapid.
A inceput sa se contopeasca un grup de initiativa pentru a impiedica dezastrul! Daca doriti sa luati legatura cu el si sa vedeti ce actiuni urmeaza sa puna in aplicare va rog sa ii contactati, intrebati la primarie despre acest grup, scrieti pe adresa magurenipenet@yahoo.com, scrieti la gazetademagureni@yahoo.com, sau vorbiti cu viceprimarul! Va rog sa intelegeti dragi concetateni ca este o situatie grava si ca trebuie sa dovedim ca suntem uniti, trebuie sa impiedicam sa dispara dealul. Eu am incredere ca nu m-am nascut intr-o comuna cu oameni lasi, stiu ca magurenarii vin din neamul lui Cantacuzino si ca vor sti sa lupte pentru ce este al lor.
Va rog din inima mea de magurenar , haideti sa ne unim sa impiedicam un dezastru pe care il vom regreta cu lacrimi mai tarziu...si mai apoi si copiii nostri! Va rog...

BY My(hai)***life***

2 comentarii:

Clubul Nostru spunea...

sa salvam dealul

mylife spunea...

haideti oameni buni sa salvam Ghemelia

Filmuletul Zilei